Top 10 lijsten

 

Lekker lezen - maar wat? Heeft u dat ook wel eens? Dat u zin heeft om een boek te lezen, een film te bekijken, een audio-cd op te zetten maar u weet niet zo snel welk? Laat u dan leiden door volgende "top 10 lijstjes" en andere leestips:

Algemene boeken info
Op www bibliotheek.be vind je allerlei nuttige informatie over de Vlaamse openbare bibliotheken, zoals hun adressen en openingsuren, activiteiten, blogberichten, en veel meer. Via de site krijg je ook toegang tot interessante databanken. Zoek bijvoorbeeld in meer dan 3.000.000 beschrijvingen uit de 6 grootste bibliotheken in Vlaanderen, of bekijk enkel de recenste aanwinsten. Ontdek 60.000 pagina's met auteursinformatie. Lees gratis artikels uit de Mediargus persdatabank of beluister via Digileen wekelijks tot 100 tracks op je pc. Verder vindt u op de site van de Boekenbank de ruimst mogelijke informatie over de nieuwste boeken die in Vlaanderen zijn verschenen of verdeeld.

 • Boekentips 
  Wekelijks selecteert weekblad Knack de 10 beste romans en de 10 beste non-fictie boeken van het moment. Ook het weekblad Humo zet allerlei overzichtjes op zijn website.
  Fervente boekenwurmen treffen mekaar op de community site 'wat lees jij nu ' . Je vindt er  een actuele Top-10 fictie en non-fictie boeken, een nieuwsoverzicht en allerlei reviews over boeken en auteurs. Ook op het Literatuurplein kan je een schat aan informatie vinden. Lees je graag spannende boeken, dan kan je via www.crimezone.nl alles lezen over je favoriete schrijvers, nieuwe titels, enz. Op de webstie van de Stichting lezen tenslotte is er eveneens een schat aan informatie te vinden, netjes per leeftijd en interessesfeer
  Ook de leners van de bib stuurden leestips of SuperBoeken voor volwassenen in, naar aanleiding van de actie 'Ik lees in mjn gemeente' in april 2011.
 • Kinderboeken tips
  Wat zijn de beste kinderboeken van de afgelopen tijd? In dit archief vind je boekentips over jeugdliteratuur.
  Op de lijst van de SuperBoeken voor jeugd, naar aanleiding van de actie 'Ik lees in mjn gemeente' in april 2011, vind je leestips van jonge leners van de bib.
 • Stripverhalen hebben ook hun eigen platform. Iedere maand krijg je hier recensies van de recent verschenen albums. Welke stripalbums in Vlaanderen het best verkocht worden is op deze site te vinden