Digitale week: leuke apps en websites voor kinderen en jongeren

Ben je op zoek naar creatieve en leerrijke apps, websites en activiteiten voor kinderen of jongeren? Op de volgende websites vindt je een overvloed aan tips:

  • Appsakkee: niet alleen leerkrachten vinden hier een schat aan informatie, ook als ouder kan je je op deze website registreren om naar apps en advies te zoeken. Word eerst lid, meld je aan en stel in de zoekbalk het 'Soort leermiddel' in op 'Apps, hard- en software' voordat je een zoekwoord invoert. Je kan de zoekopdracht verder verfijnen op onderwijsniveau en -inhoud. Bovendien vind je er ook nog een lijst van websites met meer informatie over apps.
  • Juf Jannie: deze website leidt je naar apps voor jonge kinderen, waarbij leuk en leerrijk hand in hand gaan.
  • Stem-akademie: ben je geboeid door wetenschap en techniek? Stem-akademie bundelt buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren vanaf 5 t.e.m. 18 jaar. De onderwerpen variëren van spelletjes programmeren, labo-proefjes doen, doe-het-zelven, tot het verkennen van de natuur.
  • CoderDojo Brussels: ben je tussen 7 en 18 jaar oud en wil je experimenteren met hard- en software, zelf programmeren? Dan is CoderDojo iets voor jou. Volg ook zeker deze links op de CoderDojo Brussels website naar interessante websites over en apps voor het bouwen van websites, spelletjes, apps en robots.