Dropbox, een handleiding

Dropbox kan je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e-mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt je gratis 2 gb opslagruimte ter beschikking, jouw opslagruimte op het internet. Zo blijven jouw bestanden steeds toegankelijk voor jezelf. Bovendien biedt dropbox je de mogelijkheid om door jou gekozen bestanden in jouw dropbox te delen met anderen.

Hieronder tref je een handleiding aan. Deze leert je hoe de webinterface van dropbox te gebruiken. De handleiding is opgesplitst in korte diareeksen, elk met een eigen link. Een aantal bewerkingen in dropbox wijst zichzelf uit, andere bewerkingen zijn iets minder vanzelfsprekend. Zoek dan in de handleiding naar aanwijzingen. 

De handleiding gaat uit van het besturingssysteem "Windows XP" en de webbrowser "Internet Explorer 8". Maak je zelf gebruik van een ander besturingssysteem en/of een andere webbrowser dan kunnen de beelden enigszins afwijken, de volgorde blijft min of meer dezelfde. Je kan in de verschillende diareeksen van dia wisselen door te scrollen of de pijl-toetsen te gebruiken.

De dropbox-handleiding

Dropbox voorziet verder zelf in een uitgebreide Engelstalige handleiding op http://www.dropbox.com/help, waarin veel meer mogelijkheden uit de doeken worden gedaan.

Deze handleiding kaderde in 2011 in de digitale week, een jaarlijks initiatief van LINC vzw.