Haal meer uit het internet

Leuke apps en websites voor kinderen en jongeren - Digitale week 2015

Ben je op zoek naar creatieve of leerrijke apps, websites en activiteiten voor kinderen of jongeren? Klik op de link voor een overzicht van websites met een overvloed aan tips.

 

Ontdek de cloud met de webapplicaties van Microsoft - Digitale week 2014

Maak kennis met de gratis webapplicaties van Microsoft. Leer hoe je Word, Excel en Powerpoint documenten online bewerkt en bewaart in jouw persoonlijke werkruimte op het web. Zo kan je op elke computer met een internetaansluiting, in de bib of thuis, aan de slag met dezelfde software en je eigen documenten. Enkele korte toelichtingen zetten je snel op weg.

 

De bibliotheek online - Digitale week 2013

Verken "de bibliotheek online". Aan de hand van een korte toelichting leer je in een oogwenk de catalogus te doorzoeken met de nieuwe zoekinterface.

Vanaf 22 april 2016 wordt de dienst  "My Discoveries" niet langer aangeboden: in een introductie van "My Discoveries" zie je hoe je je eigen boekenlijstjes en recensies verweeft met de zoekinterface, enkel voor jezelf of gedeeld met anderen.

En ook het online inkijken van je lenersgegevens en het verlengen van uitgeleende boeken komen aan bod. Experimenteren kan op de publiekscomputers tijdens de openingsuren. Nieuwsgierig? Klik dan even door naar de toelichtingen.

 

10 tips uit computerboeken uit de bibliotheek van Etterbeek - Digitale week 2012

Meer weten over android, de i-pad, internet 2.0 of opensource software? Leen en lees een bibliotheekboek. Experimenteren kan op de publiekscomputers tijdens de openingsuren.

Als voorproefje 10 tips uit 10 uitleenbare computerboeken: computerboeken in de kijker.

 

Dropbox - Digitale week 2011

Nood aan een USB-stick die je niet kan vergeten en die altijd binnen handbereik ligt? Probeer "dropbox", jouw eigen opslagruimte op het internet! Met een eenvoudige handleiding leer je zelf snel hoe je "dropbox" kan gebruiken. In je dropbox kan je ook documenten bewaren die je op de computers in de bibliotheek gebruikt.

De handleiding kan je hier inkijken: dropbox-handleiding.