Computerboeken in de kijker

Wil je één van de boeken of tijdschriften uitlenen, klik dan op de link in de boek- of tijdschrifttitel om de beschikbaarheid van het werk in de bibliotheek te achterhalen. Uit elk boek en tijdschrift werd een tip gelicht. Klik op de link onder elke omschrijving om de tip door te lezen.

Cover

Clickx: Clickx is een computertijdschrift dat zich focust op thuisgebruikers. Kenmerkend voor Clickx zijn vooral de handige cursussen en weetjes om je computergebruik te verfijnen. Daarnaast houdt Clickx je ook op de hoogte over de ontwikelingen van hard- en software.

Klik hier voor een introductie tot LibraryThing, een sociaal netwerk voor boekenwurmen

Cover

Google binnen handbereik: snelcursus doelgericht zoeken op het internet door Dirk De Grooff: In amper 138 pagina’s illustreert dit boekje de knepen van het zoeken met Google. Ook een hele intelligente zoekmachine levert beperkte resultaten op wanneer de zoekopdracht te wensen over laat. Met de aanwijzingen uit dit boekje leer je hoe je zoekopdrachten beter te formuleren.

Klik hier voor een tip over hoe je met google zoekt naar specifieke bestandsformaten

Cover

Basisboek OpenOffice.org door Studio Visual Steps: Gratis software verovert in snel tempo de wereld. Ook jij kan overstappen naar gratis software. Ga bijvoorbeeld aan de slag met het pakket OpenOffice.org. OpenOffice.org is een uitgebreid en professioneel kantoorpakket en bevat programma’s voor onder andere tekstverwerking (Writer), spreadsheets (Calc) en presentaties (Impress), vergelijkbaar met de programma’s uit de Microsoft Office Suite. Met dit handboek leer je snel en efficiënt werken met Writer, Calc en Impress.

Klik hier voor een tip over hoe je de structuur van je tekst in OpenOffice.org weergeeft met behulp van verborgen tekens

Cover

Android Telefoons door Andrew Clare: Met deze vlotte gebruikersgids leer je je Android-telefoon snel kennen: van synchroniseren tot webbrowsen, en van muziek downloaden tot een restaurant uitzoeken. Verder bevat het boek een uitgebreid overzicht van handige apps.

Klik hier voor een tip over hoe je een Android-telefoon als USB-stick gebruikt

Cover

Google Apps hacks: tips en trucs om het maximale uit Google Apps te halen door Philipp Lenssen: In Google Apps bundelt Google een hele reeks toepassingen, o.a. Google Docs, Gmail, Google Agenda, Google Reader, Google Maps, YouTube, Google Sites en Blogger. Deze toepassingen installeer je niet langer op je computer, je gebruikt ze online in de cloud met behulp van een webbrowser. In dit boek vind je honderden tips en trucs om meer te halen uit Google Apps.

Klik hier voor een tip over hoe je sneltoetsen inschakelt in Gmail

Cover

Windows 7 door Bob van Duuren: Een handig en illustratief boek dat je snel de weg wijst in de mogelijkheden en functies van Windows 7, zoals het beheer van programma’s en bestanden, het personaliseren van de interface, het delen van een computer met verschillende gebruikers, en het beveiligen ervan.

Klik hier voor een tip over hoe je snel wisselt tussen actieve vensters in Windows

Cover

Snelgids: iPhone 4: haal meer uit uw iPhone! doorJamie Biesemans: Snel, maar haarfijn legt deze snelgids je uit hoe je meer uit je iPhone haalt dan je zou vermoeden. Van iOS (het besturingssysteem) over iTunes, fotografie, videotelefonie, film, surfen, mailen,  tot en met enkele onmisbare apps.

Klik hier voor een tip over hoe je sneller webadressen ingeeft in de adresbalk van je browser op je iPhone

Cover

Rough Guide iPad door Peter Buckley: De Rough Guide iPad helpt je op weg om je iPad te ontdekken: van het kopen van je eerste iPad, het personaliseren van de instellingen, tot het veilig doen van aankopen online.

Klik hier voor een tip over de multitasking bar op de iPad

Cover

PCM – Personal Computer Magazine: PCM is een gespecialiseerd computertijdschrift dat zich richt op zowel beginnende als gevorderde gebruikers. In dit tijdschrift vind je tests van nieuwe hard- en software, workshops, probleemoplossingen en praktische tips. Behalve toepassingen voor Microsoft Windows komen ook android- en iOS-apps aan bod.

Klik hier voor een workshop Drupal, een gratis open-source Content Management Systeem voor websites: drupalworkshop deel 1, drupalworkshop deel 2, drupal workshop deel 3

Cover

Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc door Studio Visual Steps: In Windows Verkenner, ook wel het mapvenster genoemd, werk je met de mappen en bestanden op de harde schijf. Je kan er bestanden kopiëren, verwijderen, verplaatsen, zoeken en sorteren. Of je plaatst bestanden en mappen op een USB-stick, externe harde schijf, cd, dvd of blu-ray-schijf. Dit is een praktisch boek dat je wegwijs maakt in het mapvenster van Windows en je een handje helpt bij het ordenen van je eigen bestanden.

Klik hier voor een tip over hoe je bestanden comprimeert in Windows Verkenner

Deze tips kaderden in 2012 in de digitale week, een jaarlijks initiatief van LINC vzw.